MÅLEFORS

FRÅGOR HEM

Bo Målefors

Jag kommer från Vedevåg/Lindesberg, är idag (2015) 64 år gammal, min fru Sarah är 57, vi har tre barn och för tillfället fem barnbarn. Jag har hållit på med (gamla) bilar i drygt 46 år, senaste dryga 31 åren i Phoenix, Arizona.

1980 tog jag min då 4 åriga son Linus med mig och liftade från Örebro till England, väntade i kö i 24 timmar för att köpa billig stand by biljett till USA och väl framme i USA liftade vi från Oregon till Los Angeles där vi köpte en -59 Cadillac Coupe DeVille från Mr Beaver, en svenskättad gammal uppfinnare.
Den -59 Cadillacen använde vi sen i ett halvår och for bla två gånger tvärs over USA innan det var dags att fara tillbaka till Sverige. Oftast bodde vi Cadillacen och sov endera i bilen eller i sovsäck utanför bilen.

Tillbaka i Sverige igen jobbade jag i ett och ett halvt år och sparade ihop pengar för en ytterligare en 6 månaders resa till USA (sista chansen innan Linus började skolan) och denna gång hade vi med oss Sarah tillbaka till Sverige, vi hade träffats i Los Angeles på första resan.

Vi bodde i Örebro från 1982 till 1985. Gifte oss, fick Frank, första sonen tillsammans och Sarah lärde sig svenska, nåt som hon fortfarande kommer ihåg 31 år senare (hon sköter reservdels försäljningen, på svenska).

Sommaren 1985 packade vi ihop de få grejor vi kunde få med oss och emigrerade till USA och Phoenix. Vi landade mitt i stekheta sommaren (mellan +40 och +50 C på dagarna) med våra två barn, två resväskor var och $35 på fickan.

Sarah och jag började jobba för $6 per timma och när jag efter ett år på en glasfiberfirma bad om en veckas semester, nåt som jag hade blivit lovad när dom anställde mig och jag inte fick semestern slutade jag och började med glasfiber reparationer i egen regi.
Timpengen gick upp men jag hade bara jobb några dagar i veckan så jag hade tid att leta upp gamla bilar åt folk i Sverige.
Efter bara några månader var bilinköpen och exporten ett heltidsjobb och jag startade firman, Målefors International.
Vi skickade ofantligt många gamla bilar till Sverige, Norge, nån enstaka till Finland (det var dyrt som fan att importera till Finland då), Danmark (det var ännu dyrare att importera dit på -80 talet), Tyskland, Canada, Australien, Nya Zealand etc.

Jag hade flera anställda och vi matade på med -50 talare så mycket vi hann.
Hundratals av de -57-59 DeSoto, Chrysler, Dodge och Imperial cabbarna och 2drht som finns i Sverige skickades av oss.

Jag har tappat räkningen på de -58 Olds 98 cabbar, -58 och -59 och -60 Impala cabbar vi skickade hem för att inte tala om -59 Cadillac cabbar och -59 Biarritz cabbar.

Så slutade bankerna i Sverige låna ut pengar i början av -90 talet och från fredag till måndag förlorade vi 80%-90% av våra kunder och vi stog med över 100 fina renoveringsobjekt som var osäljbara.

Jag började göra helrenoveringar i stället och i början av -90 talet var vi nog störst i USA på renoveringar av -50 tals Mopar. Det var kul och jag hade en hel del väldigt duktiga svenskar som jobbade på firman.

Vi renoverade och sålde en och ibland två bilar varje år på Barrett Jackson auktionen i Scottsdale.
Vi köpte även in en inredningsfirma som gjorde väldigt fina inredningar till Street Rods och Classic Cars. Ett tag var det 9 anställda som håll igång verksamheten.

Vi renoverade många fina bilar, -59 Dodgar, -59 Cadillac, -59 Impala och tex den -59 Dodge Custom Royal Lancer cab som det har skrivits mycket om i Power, som ägs av Börje i Los Angeles och som han ska ha tackat nej till över $250.000 för var såld och helrenoverad av oss i början av -90 talet.
Vi hade även en Sheik i Saudi Arabien som kund, vi renoverade en -60 Dodge Polara till en samlare i Luxemburg, en -63 Cheva till en kirurg i Tyskland etc.

Men renoveringsfirman gick back varje år, det kostade för mycket att göra kvalitets jobb så jag fick slå igen den delen av verksamheten.

Så satsade jag på försäljningen igen och till skillnad mot tidigare när vi mest sålde till bilhandlare i Sverige så började vi nu sälja direkt till kunden istället.

De senaste åren har vi blandat utbudet väldigt mycket. Vi säljer fortfarande gamla bilar och pickupper men vi har även börjar köpa lätt skadade nyare bilar, mest Dodge Ram 4x4 pickupper med Cummins Diesel och även Volvo och Saab cabbar osv från försäkringsbolag i stan, med betoning på stöldskadat där tex bara hjulen, stereon och andra grejor saknas.

Min fru Sarah började jobba med oss för 12 år sen, nästan samtidigt som grabben Frank började jobba på firman och Sarah säljer nu nya delar till i princip alla typer av amerikanska bilar.

Sen många år tillbaka lastar vi egna containers på vår verkstad och kan erbjuda billig och absolut säker frakt på alla delarna i princip oavsett storlek och det uppskattas verkligen av våra kunder.
Nu kan en kund köpa en bil och få med hur mycket däck, fäljar, olja, filter, motorrenoverings satser, bromsgrejor eller vad som helst i samma container.

Allt i princip är ju billigare i USA och eftersom vi är återförsäljare för över 50 olika företag i bilbranchen, plus att vi skickar ALLT mellan himmel och jord, utegrillar, kylskåp, jacuzzy spa, verktyg och jag kan hålla på i all oändlighet så är försäljningen av delar en del av firman som växer bokstavligen från dag till dag.

Det finns en massa folk och firmor numera som importerar bilar och grejor till Sverige från USA men jag tror inte det finns nån som har hållit på så länge som vi har, vi påbörjar 30'e året i export och renoveringsbranchen straxt, och ingen som har den erfarenheten som vi har vad gäller inlandsfrakter i USA, exporttullning, sjöfrakter och import till Sverige.
Jag har tappat räkning på hur många fordon vi har exporterat och importerat men det är nånstans mellan 2800-300 bilar nu och vi kan ALLT vad gäller export/import av bilar och andra fordon.

2008 efter världsekonomin brakade ihop förlorade vi för andra gången nästan hela kundbasen och det gick lite hackigt i flera år men vi hörr igång i alla fall och renoverade och sålde så gott det gick.

För några år sen började vi satsa hårdare på USA och Canada marknaden både med försäljning av bilar och delar och att ta in renoveringsjobb. Dollarkursen drog i höjden och det var nästan omöjligt att exportera grejor till Scandinavien.

Vi flyttade till en jättebyggnad i down town Phoenix på närmare 3500 kvadrat, bytte firma namn till Copperstate Classic Cars och vi anställde flera mekaniker, inredare och plåt och lackkunniga gubbar. Som man säger i USA: Go Big or Go Home!  Just nu har vi renoveringsjobb på verkstan från folk i Australien, ett museum i Canada, en kund i Finland, en kund i Oklahoma och några svenska kunder.