2006 Dodge RAM 4x4 Shortbed

1960 OCH NYARE BILAR HEM

 

2006 DODGE RAM 2500 4X4 LARAMIE SHORTBED, CUMMINS TURBO DIESEL.

 

Denna ursnygga Dodge Ram blev relativt lätt skadad mitt fram men ägarna hade en kraftig dragbalk (se bild) som gick tvärs över bilen fram (dom drog Dodgen bakom ett Motorhome ofta) och det räddade Dodgen.

 

Försäkringsbolaget löste in bilen och vi köpte den av dom.

Och Dodgen fick automatiskt Salvage title eftersom den ägdes av ett försäkringsbolag. Det är aldrig något problem att besikta och rega en bil i Sverige som har Amerikansk Salvage title.

 

Dodgen är proffesionellt lagad ink att den har varit i riktbänk och vänstra rambenet framför framvagnen har dragits nån cm i sidled så allt stämmer nu.

Vi har bytt plåten som behövde bytas, framskärmarna, framkofångaren, grillen, vi böt även strålkastarna. Inga skador på intercooler men killarna med riktbänken punkterade kylaren så det sitter nu en ny kylare i bilen.   

 

När det var dags att bättringslacka pickisen så blev vi lite carried away och istället för att bara lacka framänden mixade vi ihop en ursnygg mörkröd färg, matchande orginalet bara lite snyggare med perlemor i klarlacken, och härligheten våtslipades med 1000 till 2500 papper och polerades i olika steg. Det blev en väldigt dyr lack men resultatet blev ofantligt snyggt.

 

Mekaniskt är allt i toppskick, motor, låda, framvagn, bromsar etc är om inte som nytt i alla fall i kanonskick. Det är ju en Cummins Turbo diesel så maskin är knappt inkörd och har massor med liv kvar i sig.

 

Allt fungerar förstås som det ska från elhissarna till elsätet, elspeglarna, elöppningen på glastakluckan, eljusteringen av pedalerna, A/C’n etc, etc, etc. Eftermarknadsdäcken och fälgarna är i nyskick.

 

Karosserimässigt är Dodgen som ny, det är en Arizonabil så det finns inte en gnutta rost nånstans.

 

PRIS I ARIZONA, $22.500, ca 210.900 KR.