1965 Chevrolet C10

1960 OCH NYARE BILAR HEM

 

 

1965 CHEVROLET C10, TOTALRENOVERAD OCH SÄKERLIGEN EN AV DE FINASTE SOM EXISTERAR!

Byggaren, en classic car mekaniker har ägt Chevan i 12 år och under 5 år har han total renoverat pickisen.
Han ville ha en rostfri kaross att börja med så han köpte en Arizona pickis för 12 år sen.
Karossen är superfin, aldrig rostig. Mycket fin lack, den har aldrig varit våtslipad eller polerad men det ligger 3 bra lager med klarlack så det finns material att ta av om man vill göra det.
Färgerna är orginal för pickisen.

Allt mekaniskt är renoverat, 1966 327 motorn, aluminium Powerglide automaten, 12 bultade bakaxeln, bromsarna, framvagnen etc.
Givetvis är allt under huven renoverat eller nytt, kylaren, förgasaren, startmotorn, generatorn, vattenpumpen etc. Nytt blått Optima gelbatteri.

Avgassystemet är ett custombyggt dubbelt rostfritt system med rostfria headers, kostade $1500.
Alla dämparna är nya, alla karossbussningarna är nya.
En custombyggd kardan i två delar tillverkades eftersom pickisen är lite sänkt. Bakfälgarna är lite bredare än orginal, 8 tum för bättre grepp bak.

Invänding är det lika fint som utvändigt, lackat och renoverat och på brädan sitter en mycket ovanlig orginal varvräknare.

Byggaren vill inte montera baklemmen för han är rädd att kedjorna ska repa lacken, men han har nyligen köpt en eftermarknads billet historia som gör att man inte använder kedjor. Han låter nästa ägare bestämma om orginal grejorna med kedjor ska monteras eller nyare billet grejorna.

Efter Chevan var klar har han kört ca 5000 miles med pickisen och alla barnsjukdomar har fixats så pickisen är nu helt klar för nästa utställning alternativt att köra och använda.

Att göra en likadan renovering skulle kosta dubbelt vad denna pickis kostar och glöm inte att det inte var en rosthög utan en rostfri Arizonapickis han började med.

PRIS I ARIZONA: $45.900, ca 500.000 skr.