1960 Imperial LeBaron 4drht

1960 OCH NYARE BILAR HEM

 

 

1960 IMPERIAL LEBARON, 100% ROSTFRI ARIZONABIL.

Denna LeBaron har massor med utrustning, Full servo förstås, elhissar, elventrutor, el-swivel seat, automatisk avbländning, dubbla AC, en fram och en i bagaget plus tonat glas, rostfria panelerna på taket, dubbla utvändiga speglar och vänstra är justerbar inifrån, självsökande radio, centrallås osv.

Enligt säljaren så är miltalet riktigt, mätaren visar på 25.000 miles men eftersom tidigare ägaren dog för 3 år sen så kan man inte veta säkert. Säljaren lyfte på ventilkåporna och säger att det var ofantligt rent och fint i motorn.

Bilen kommer från Nogales nere i södra Arizona, på Mexicanska gränsen. Den har stått oanvänd ett tag där, ägaren hade en skapligt stor bilsamling och han använde dom inte mycket.
Karossen är absolut rostfri, ink bagagegolvet, lacken är dålig, inredningen är totalt uppbränd av Arizona solen. Bra orginalglas runtom. 3 orginal LeBaron kapslar finns, en saknas och bakljusglasen saknas.

Motorn startar och låter fint men för övrigt behöver bilen saker som bromsrenovering etc efter uppställningen. Det finns nya bromsbackar i kartong och huvudcylindern har nyss bytts mot en ny redan. Startmotorn plockades isär, smordes och servades och funkar fint.
Säljaren plockade bort en dörrsida och smorde upp elhissarna i den dörren och dom funkar fint, samma procedur behövs göras på resterande 3 dörrarna.

Bilen är väldigt ovanlig, jag har sett produktions siffror på drygt 600, vet inte säkert om det är korrekt eller ej.
Men, en rostfri 60 år gammal Mopar är inte så vanlig, speciellt en värstings lyxkärra.
Bilen kan relativt enkelt göras körbar och användbar, man får nog fan klä sätena dock för det är mest bara fjädrar kvar, vi kan ombesörja det om så önskas. Vill man ha en kanonfin LeBaron får man lacka, byta ut lite div utvändiga lister osv.

Bilder och pris kommer straxt.