1960 Cadillac 6 Window Sedan, 4DRHT

1959 OCH ÄLDRE BILAR HEM

 

 

1960 CADILLAC SERIES 62, 6 WINDOW SEDAN, 4DRHT, COLORADO/ARIZONABIL. 100% orginal.

Köpt från en äldre kompis för länge sen men vi har inte haft tid att göra nånting med bilen tills nu.
Kompisen köpte Cadillacen i Colorado för ca 50 år sen och körde ner den till södra Arizona precis norr om Mexicanska gränsen och den har varit där senaste 50 åren.
Bilen har gått drygt 80.300 miles, ca 12.850 mil. Väldigt få av de milen har kommit till senaste 50 åren.
Kompisen hade massor med gamla bilar och han körde inte mycket med dom men däremot var han mycket noga med att starta upp dom flera gånger om året för att hålla det mekaniskt i bra skick.
Full servo, elhissar, elsäte, orginal AC etc.

Cadillacen är en orörd orginalbil, helt oskruvad och inte kladdad med sen 1960. Alla panelerna, lyktglas etc sitter på plats där dom har suttit senaste 63 åren.
Orginal nycklar ink guldnyckel till tändningen.
Rätt bra orginalinredning i bagaget.

Det finns lite rost, i botten av bakskärmarna bakom bakhjulen, några fläckar i trösklarna och i botten av framskärmarna. Resten av plåten är i mycket bra skick.
Spikrak kaross, ofantligt fint krom.
Arizona solen har bränt bort en del av lacken, ena sidan har en del orginalfärg kvar, andra sidan är mest orginal primer.
Inredningen är halvtorr.
Mycket fint invändigt golv, bara nån fläck med rost på förarsidan fram, några kvadrat cm enbart, se bild. Golvet har målats i POR 15 för att hålla det i bra skick för framtiden.

Vi har monterat nya däck med bred vit sida, renoverat förgasaren, gjort rent tanken, renoverat bromsarna, smort framvagnen och framhjulslagren, spolat rent kylaren och monterat ny thermostat och nya kylarslangar. Vi märkte just en liten läcka från vattenpumpen så en ny vattenpump och slirfläkt monteras snart.
Nytt batteri.

Motorn har servats och automatlådan också. Soppatanken var rengjord och gummi soppaslangarna bytta.
Vi gjorde rent och smorde upp elhissmekanismen och dörrlåsen så dom funkar fint nu, böt 2 st sidorutor som var spräckta.
Härnäst får Cadillacen ett nytt dubbelt avgassystem, ny inredning med nytt innertak, matta, omklädda säten och ny stoppning, ny hatthylla osv.

Supercharmig orginal -60 Cadillac i väldigt bra skick.

Säljes efter inredningen är klar och monterad för $18.900.