1959 Cadillac Coupe Deville 2drht

1959 OCH ÄLDRE BILAR HEM

 

 

1959 CADILLAC COUPE DEVILLE 2DRHT, CALIFORNIA/ARIZONA BIL, FULLUTRUSTAD OCH ROSTFRI.

 

Kul och mycket intressant -59 Coupe DeVille. Fullutrustad (nästan i alla fall) bil som aldrig har varit dålig men som ändå är delvis renoverad.

Bilen var beställd med följande options:

Elhissar

Elsäte

Elbagage

Elantenn

Centrallås

Cruise control

Air ride luft fjädring

A/C

Jag har säkert glömt nåt option.

 

Luftfjädringen var givetvis ombyggd till spiralfjädrar men mycket av luftfjädringsgrejorna fick sitta kvar på Cadillacen.

Vi har nyligen köpte en komplett luftfjädring från en -60 Cadillac Coupe så -59 Coupeen har nu ca 1½ Airride system så man kan montera alla grejorna om man är sugen.

 

Vi har även nyligen köpt ett komplett Tripower, insug, förgasare, luftburk och även fördelare. Cadillacen hade inte Tripower orginal men det hindrar ju inte att man monterar det!

 

Cadillacen är nerslipad plåtren och rostfri i väntan på lack. Vi har köpt 5 st skitfina röda hudar till inredningen men vi har inte börjat sy upp inredningen ännu.

Det sitter en användbar inredning i bilen som antagligen var uppsydd på 80 talet. Orginal design men inte i orginal tyg.

Fast orginalkromet var fint till mycket så är en del krom i alla fall omkromat, fram och bakkofångarna och lite gjutgodskrom. 

Bilen var helt körbar när vi köpte den av tanten som ägde den tidigare men vi har i alla fall köpt en helrenoverad 390 Cadillac motor, inte monterad ännu men den går med Cadillacen vid köp och vi lägger i den för att förenkla frakten.

Bromsarna var nyrenoverade när vi köpte Cadillacen, den har stått på vår verkstad i några år så det kan hända att man får lufta dom eller ev se över dom. Nya stötdämpare och nya däck.   

 

Orginal tutringen är fortfarande hel och fin.

 

Gör man ett fint lackjobb och syr upp en röd skinninredning och plockar på allt krom och rostfritt har man en fantastiskt fin -59 Coupe DeVille, mycket, mycket bätte än en genomsnittlig -59 Coupe DeVille!!!

 

Vi har närmare $40.000, ca 360.000 skr i bilen efter inköpet av Airride grejorna, hudarna och Tripower grejorna men säljer Cadillacen som den står för $29.000, 265.000 skr pga att vi har för mycket jobb och svår platsbrist inne på verkstan (det står ca 45 bilar inne på renoveringsverkstan). 

 

PRIS I ARIZONA: 265.000 KR.

 

Emaila för mera info