1958 Edsel Bermuda 9 Passagerare Wagon

1959 OCH ÄLDRE BILAR HEM

 

 

1958 EDSEL BERMUDA, 9 PASSAGERARE, ROSTFRI ARIZONABIL, 25.000 MILES, 4000 MIL.

 

Mycket intressant historik på denna ovanliga Bermuda.

I mitten av 60 talet blev den skadad på vänstra dörrarna och 1967 togs Edseln till en skrot i Tucson, Arizona. Den hade då gått drygt 25.000 miles och det är vad den har gått idag också. 

Bilen skrotades aldrig utan istället böts dörrarna och bilen plockades rent för att lacka om den.

En äldre kompis köpte Bermudan i det skicket och han hade den undanställd i årtionden och idag, 54 år efter den plockades rent för omlack är det fortfarande inte lackad!!!

 

Efter vi köpte bilen har vi påbörjat en större mekanisk och kosmetisk renovering. Karossen är rak och rostfri.

Bilen blir straxt klar för lack, den var orginal specialbeställd helvit, en färg som inte erbjöds till Bermuda och vi lägger till coral så den blir nu coral och vit. Allt glas plockades ur och all plåt, dörrarna, huv etc lackas separat. Allt vattenslipas sen och poleras.

Inredningen blir också coral och vit.

 

Pga den långa uppställningen så har vi renoverat förgasaren, monterat ny vattenpump, bensin pump, bensintanken har kokats ut i kaustiksoda, bromsarna helrenoverats, renoverad automatlåda, allt gjutgodskrom är kanonfint så enbart kofångarna har kromats om, tripple plated show chrome. 

Tonat glas runtom och takräcke.

Vi har använt mycket NOS grejor vid renoveringen ink NOS linoleum i utrymmet bakom baksätet, NOS vinyl i inredningen, NOS utvändiga emblem osv. 

 

Bermudabilarna är ofantligt ovanliga och dom har gått upp i värde i raketfart i USA senaste åren, flera har sålts för mellan $55.000 och $165.000. 

 

Priset på denna Bermuda beror helt på i vilket skick den säljs. 

Kontakta oss vid intresse.