1956 Cadillac Sedan Deville 4drht

1959 OCH ÄLDRE BILAR HEM

 

 

 

1956 CADILLAC SEDAN DEVILLE 4DRHT.

 

Fräsh och rostfri 1956 Sedan DeVille med 50th anniversary gold package, guld eloxerade Sabre hjul, guld eloxerad grill etc.

Förra ägaren, en äldre Engelsk gentleman och hans fru körde Cadillacen ca 500+ mil med start hos en kompis i Cunnecticut på USA’s östkust, tvärs över Canada från öster till väster, nerför USA’s västkust till California och därifrån till Phoenix, Arizona. En 550-600 mil resa som tog över 4 månader sammanlagt.

Väl framme i Phoenix fick vi Cadillacen att serva och reparera medan ägarna for hem till England.

Vi har haft bilen i flera år och gjort mycket reparationer så den är klar för nästa långtur men tyvärr är mannen sjuk och det blir inga flera turer i Cadillacen för dom.

 

Vi har helrenoverat bromssystemet ink en renovering av huvudcylindern och bromsservot med livstids garanti, vi böt de spruckna topparna och de -57 toppar som sitter på motorn nu är renoverade ink ventilsäten i rostfritt. Spruckna grenrör har bytts ut.

Omcellad kylare och vi adderade elektriska kylfläcktar så bilen inte ska gå varm även om den körs långt. Vi gjorde en väldigt smakfull installation så man märker dom knappt när man öppnar huven.

En alternator som ser ut som en old school likströms generator har nyligen installerats.   

Renoverad förgasare, nytt dubbelt avgassystem och en massa annat har gjorts också.

 

Bägge kofångarna var omkromade innan vi fick in bilen och dom är mycket fina. Mesta kromet är fint, bara några gjutgodsdelar har lite porer.

Bägge sätena är omklädda, resten av inredningen är orginal och i bra men inte perfekt skick.

Bra glas runtom.

Elhissarna funkar, elsätet funkar. Bilen har även automatisk avbländare, fog lights etc.

 

PRIS I ARIZONA: $29.500, ca 259.500 SKR