1951 Muntz Jet

1959 OCH ÄLDRE BILAR HEM

 

1951 MUNTZ JET, VÄRLDENS ENDA MUNTZ RAT ROD!

 

Det byggdes ca 250-300 st Muntz Jet 1951-53 och dom var alla helt handbyggda, i början var dom byggda i Los Angeles och senare i mellanvästern.

 

Denna -51’a köptes av en Arizona kille från en lokal bilfirma 1957 och han köpte omgående en 1957 Lincoln 368 motor från en flång ny Lincoln som krockades efter bara några månader. Lådan är orginal Hydramatic automatlåda.

Han satte i en Clay-Smith (Mr Horse power) väss-kam och 4 ports förgasare och bilen kördes på det sättet i några år. På 60 talet fick han bilen ombyggd och moderniserad med dubbla framlysen, (det var inte snyggt men säkert väldigt modernt)!

 

Muntz Jet’en ställdes sen och den stog orörd i många, många år tills för bara ett par år sen när en kompis köpte bilen. Han fick framskärmarna omgjorda av en skitduktig plåtis till orginal utseende och han har gått igenom bromsarna, monterat nya däck med bred vit sida och gjort bilen helt körbar igen.

Som du ser så är vindrutorna spruckna men det är planglas så en glasmästare kan skära till dom.  

Golven är i plan plåt och det finns någon golvrost, mycket enkelt att fixa (vi har redan gjort golvlagning på en annan Muntz på vår verkstad)  

 

Bilen fungerar och går fint som den står, för att kunna använda den behövs fortfarande lite eljobb så blinkers etc funkar.

Framsätena är nyligen omklädda i vit vinyl och i orginal design och resten av orginalinredningen ligger i ett förråd så grejorna finns och följer med på köpet, dom är bara inte monterade i bilen just nu.

Orginal konsollen finns också med med orginalmonterade radion.

Orginal Carson toppen finns också med förresten, den behöver stoppas och kläs om men stommen finns.

 

Muntz Jet är ovanliga bilar och dom är relativt värdefulla, fräsha går dom för $100.000 och upp i USA och i Europa tror jag det bara finns en Muntz Jet och den står på museum.

 

Det är tveksamt om det finns en enda fungerande och körbar Muntz nånstans i detta underbart slitna skick som kan användas och köras och inte nödvändigtvis behöver renoveras!

 

Muntz Jet Rat Rod!

 

PRISET ÄR HÄR I ARIZONA SÅ FRAKT TILL VALFRITT LAND OCH IMPORTKOSTNADER TILLKOMMER.

 

PRIS: $37,500, ca 330.000 KR.