HUR FUNKAR DET

FRÅGOR HEM

 

Så här funkar det när du köper bil från oss:

Efter att vi har fått betalt uppgjort pris ordnar vi inlandsfrakten till Los Angeles där den exporttullas. Sen lastas bilen i delad 40 foots container och skickas hem. Vi faktureras för frakten ca 2 veckor innan containern anländer till Sverige så då betalas fraktkostnaden för bilen.

Vi har agenter i Göteborg och Stockholm som tar hand om allt där vad gäller tullning, import etc. Dom skickar ut ett registreringspapper som ska  fyllas i och returneras till dom tillsammans med det kvitto du har fått från oss.

Sen hämtas en tullad och förregistrerad bil.

Det går ofta bra att få bilen fraktad i containern vidare in i landet också. Vi kör minst en container i månaden till kompisar i Nora (norr om Örebro). I det fallet tillkommer givetvis kostnad för inlandsfrakten (som måste betalas även om bilen transporteras på annat sätt) och kompisarna tar 500 kr för sitt jobb med lossningen. Men å andra sidan slipper man betala lossningen i hamn och den kostar runt 2500 kr plus moms per bil!!!!!! Så det är ett mycket vettigt alternativ.

Vi kör även containers till div olika städer i Sverige, helt beroende på var vi har sålt bilar för stunden, och vi försöker alltid passa ihop bilarna som ska så nära varandra som möjligt i Sverige. Hör med oss om du är intresserad av vidare frakt in i landet.

När du skickar delar hit, måste ditt namn stå TYDLIGT på paketen. Vi räknar ihop alla kartonger och skicker dig en räkning. Vi har inget ansvar för vad som levereras eller inte.

Det kostar från 300 kr per paket och uppåt beroende på storlek och tyngd i frakt. Vi samtullar alla ”lösa” grejor i våra containers och för att ge ett pris på det behöver vi veta ett ungefärligt värde.